·
1,5 kg hoenderporsies (verkieslik sonder vel - ek gebruik
graag ontbeende dyfilette)
·
2-3 teelepels olyfolie
·
125 g swoerdlose spek, gekap
·
1 groot rooi soetrissie, in blokkies gesny
·
3-4 selderystingels, fyn gekap
·
1 pakkie sampioene, in skyfies gesny
·
1 koppie rou rys
·
300 ml hoenderaftreksel
·
150 ml droë witwyn
·
1 eetlepel tamatiepuree
·
Sout en varsgemaalde swartpeper
·
1 koppie bevrore of geblikte ertjies
So
maak jy
1. Geur en braai. Sprinkel sout en swartpeper oor
die hoender porsies en braai hulle in verhitte olyfolie in die driepoot- of platboompot
oor warm kole tot goudbruin aan al twee kante.
Skep dit uit en hou eenkant.
2. Braai die vetjies uit. Braai die spek in
dieselfde pot totdat al die vet uitgebraai is en die spek begin bros raak. Skep
dit uit en hou dit by die hoender.
3. Nou die groente se beurt. Braai die uie,
soetrissie, seldery en sampioene vir 'n paar minute tot sag en glansend. Voeg
die rou rys by en roer totdat die bestanddele oraloor bedek is. Voeg die
hoender en spek by.
4. Maak nat. Voeg die hoender-aftreksel, droë witwyn en tamatiepuree
by en geur dit na smaak met sout en swartpeper.
Verhit dit oor die kole totdat dit stadig prut en sit dan
die deksel op. Laat die pot vir 50-60 minute prut en roer dit af en toe deur.
Roer die ertjies in die laaste 15 minute by. Die potjie is reg sodra die rys al
die vloeistof geabsorbeer het en die hoender en rys gaar is. Sit dit net so
voor of met 'n groen slaai.
No comments:
Post a Comment