Genoeg vir: 4
Totale Tyd: 15 min
Voorbereiding: 15 min
Bestandele
3 e vars suurlemoensap
1 e ekstrasuiwer olyfolie
1 e water
1 t Dijon-mosterd
1 ryp avokado, in die helfte gesny, pit verwyder en geskil
'n knippie cayennepeper (rooipeper)
sout
2 e vars platblaar pietersielie, fyngekap
2 e vars grasuie, gesnipper
140 g babaspinasie
2 selderystingels, dun gesny
1 medium rooi soetrissie, dun gesny
1 blik (400 g ) wit nierboontjies (cannellini), afgespoel en gedreineer
2 blikke tuna (170 g elk) in soutwater, goed gedreineer
Aanwysings
Meng die suurlemoensap, olie, water, mosterd, halwe avokado, cayennepeper en ¼ t sout saam. Puree tot glad en skraap die houer af en toe. Roer die pietersielie en grasuie by.
Meng die spinasie, seldery, soetrissie, boontjies en tuna saam met die slaaisous in 'n groot bak. Verdeel dit tussen die opdienborde.
Sny die oorblywende avokado in dun skyfies en rangskik dit bo-op die slaai.
Elke Porsie Sowat 1 170 kJ, 20 g proteïene, 26 g koolhidrate, 11 g totale vet (2g versadigde vet), 10 g vesel, 24 mg cholesterol.