(Maak 12 - 14 rolletjies)
Rolletjies
250 ml warm melk
90 g (100 ml) botter, gesmelt
1 eier
65 g (80 ml) suiker
10 g sout
10 g kitsgis
15 ml fyn kaneel
15 ml gemengde speserye
500 g (890 ml) koekmeel
140 g (250 ml) rosyne
Kruise
60 ml meel
15 ml olie
30 ml water
Glasuursel
Kook saam vir 5 minute:
100 ml water
50 ml suiker
So maak jy:
Verhit oond tot 180 ˚C. Meng melk, botter, eier, suiker, sout en gis in 'n middelslag-mengbak. Voeg speserye en genoeg meel by tot 'n stywe, kniebare deeg. Knie vir 5 - 8 minute of tot deeg gladde voorkoms het. Laat deeg op 'n warm plek rys tot dubbel die volume, sowat 1 uur. Voeg rosyne by en knie af tot rosyne ingemeng is. Laat weer rys tot dubbel die volume, sowat 30 - 45 minute. Verdeel in gholfbalgrootte bolletjies (80 g) en plaas stewig teen mekaar in 'n broodpan. Laat rys tot dubbel die volume, weer sowat 30 - 45 minute.
Kruise
Meng bestanddele vir kruise saam tot stywe pasta. Spuit kruise bo-oor deeg met versiersak. Bak vir 30 - 35 minute tot goudbruin en gaar.
Glasuursel
Verf met glasuursel en laat afkoel. Sit voor met botter.
No comments:
Post a Comment